Sliač kúpele

Slovensko

Rezervačné centrum:
0905 986 199

História kúpeľov je bohatá na mnoho známych mien ešte známejších osobností, ktoré toto miesto navštívili. Osobne sa o kvalitách sliačskych minerálnych prameňov a kráse tunajšieho prostredia presvedčili takí velikáni ako P. O. Hviezdoslav, T. G. Masaryk či Božena Němcová. V pomyselnej kúpeľnej kronike však nájdete aj také osobnosti, akými boli maďarský revolucionár Lajos Kossuth či rakúsky dramatik Franz Grillparzer.
Prvú písomnú zmienku o liečivých sliačskych prameňoch zaznamenali historici už v roku 1244, no kúpeľníctvo v pravom zmysle slova sa tu začalo k slovu hlásiť o čosi neskôr, v 16. storočí.
Kúpele Sliač sa rozprestierajú v oblasti Zvolenskej kotliny a Slovenského Rudohoria, v nadmorskej výške 373 m. Od krajského mesta Banská Bystrica a okresného mesta Zvolen  ich delí iba pár kilometrov. Kúpele ležia doslova v náruči rozsiahlych lesov, lesných parkov, neďaleko rieky Hron. Návštevníkov tak ako v minulosti, aj dnes, fascinuje pohľad na panorámu Kremnických a Štiavnických vrchov a na obrysy končiarov Nízkych Tatier.
Pre kúpeľných hostí je v každom ročnom období pripravený bohatý kultúrny program, v ktorom dominujú tanečné zábavy a rôzne typy koncertov.  Spestrením môžu byť aj výlety do neďalekých miest, kde možno navštíviť rad kultúrnych a historických pamiatok a zaujímavostí. Rovnako vďačným cieľom výletov je aj okolitá príroda.

Pobyty v kúpeľoch Sliač




Sliač kúpele
Liečebný pobyt KLASIK, Liečebný dom PALACE
cena za osobu/noc od
75,00 €
Minimálna dĺžka
10 nocí
Sliač kúpele
Reštart (2-4 noci), Liečebný dom PALACE
cena za osobu/noc od
88,00 €
Minimálna dĺžka
2 noci
Sliač kúpele
Relaxačný pobyt, Liečebný dom PALACE
cena za osobu/noc od
83,00 €
Minimálna dĺžka
5 nocí